Finančna uprava bo poostrila nadzor na javnih prireditvah

V sporočilu za javnost, ki je bil objavljen na uradnih spletnih straneh, Finančna uprava Republike Slovenije opozarja na povečanje aktivnosti izvajanja nadzora na javnih prireditvah.

Govora je predvsem o koncertih, sejmih, festivalih, srečanjih, veselicah, taborih in shodih, pa tudi drugih prireditvah, saj Finančna uprava ugotavlja, da se »na tovrstnih dogodkih pogosto dogajajo kršitve dela in zaposlovanja na črno in kršitve izdajanja in davčnega potrjevanja računov«. Finančna uprava bo prav zaradi tega povečala nadzor nad uporabo davčnih blagajn in vezanih knjig računov, saj želi preprečiti nadaljnje kršitve in zagotoviti spoštovanje predpisov, ki so določeni z veljavno zakonodajo.

V kolikor bodo ugotovljene hujše kršitve, se lahko kršiteljem prepove nadaljnje opravljanje dejavnosti dokler kršitev ne bo odpravljena, obenem pa se zapečatijo poslovni prostori.

Beri dalje >>

Pometite s konkurenco s top marketinškimi triki …

Toliko marketinških orodij, kot imamo na razpolago dandanes, še nekaj let nazaj ni bilo. Ni važno, ali ste veliko ali manjše podjetje – nekaj najboljših marketinških trikov vam lahko pomaga, da skočite več deset korakov pred konkurenco. In kateri so ti triki?

Beri dalje >>

5 načinov, kako pospešiti prodajo in povečati zvestobo strank z dodatki ob nakupu

Ste vedeli, da je že obstoječe stranke lažje obdržati, kot pa pridobiti popolnoma nove? Zato je vedno pametno iskati nove načine, kako lahko obstoječim strankam izboljšamo izkušnjo in na podlagi tega pospešujemo našo prodajo. Konec koncev je to situacija, v kateri zmaga vsak, kajne?

Beri dalje >>

Naj se priprava na praznike začne!

Ena največjih napak, ki jih prodajalci naredijo, je prepozno načrtovanje prazničnih promocij. Mislite, da je september mesec, ko naj še ne bi razmišljali o novoletnih praznikih? Ravno nasprotno! Če ste lastnik trgovine ali prodajate kakršne koli izdelke, morate o svoji praznični marketinški strategiji začeti razmišljati še danes!

Beri dalje >>

4 brezplačni viri za uspešen začetek poslovanja

Osamosvojitev in kreiranje svojega delovnega mesta sta v zadnjem času dobila nove dimenzije. Vedno več je ljudi, ki jim redna služba ne diši tako kot včasih, pa si namesto tega ustvarjajo svoje službe. Vsak začetek pa vseeno ni tako zelo lahek, čeprav se morda v teoriji zdi ravno obratno.

Beri dalje >>

Kako uspešno zaključiti leto 2015

Končno smo s polnim zagonom zakorakali v september, ki s seboj vedno prinese kakšne novosti. September pa je tudi mesec, ko se začnemo zavedati, kako hitro bo tukaj tudi konec leta. V času jeseni preučujemo svoje finance in prilagajamo finančne plane, da bomo dosegli zastavljene cilje. Še morate pred koncem 2015 veliko za postoriti? Nič zato, tukaj je nekaj nasvetov kako leto 2015 uspešno zaključiti.

Beri dalje >>

10 motivacijskih citatov za uspešen začetek jeseni

Verjetno se vsi strinjamo, da je trdo delo največja motivacija, ki prinese najhitrejše rezultate. Vseeno pa se ob nezadržnem približevanju jeseni ne moremo upreti prebiranju motivacijskih citatov. Za vas smo zbrali 10 tistih najboljših, ki vam bodo dali ogromno zagona. Naj bo ta jesen polna izzivov, ki jih boste premagali z lahkoto!

Beri dalje >>